Vergroot je empathiefactor voor communicatieprofessionals

Ben je een toonbeeld van communicatie? Of heb je vooral kennis over communicatie?

Leer je rol als communicatiemanager, adviseur, woordvoerder of projectleider effectiever vervullen. Hoe? Door je empathiefactor te vergroten: breid je taal en technieken uit met woorden die werken en manieren om lastige gesprekken te voeren. Op basis van het effectieve ‘Verbindende Communicatie’.

Je opdrachtgever slaat ondanks je advies toch zijn eigen weg in. Je concept is ‘platgepraat’  door de vele consultatierondes en meelezers. Je samenwerkingspartners komen hun afspraken niet na ondanks jouw vele inspanningen hen hieraan te herinneren. Herken je deze situaties?

Doel van de training:   
Communicatieprofessionals ontdekken hoe sommige communicatiepatronen hen onbedoeld tegenwerken. Ze leren hierin te snoeien. En te kiezen voor een effectieve procestaal die verbindt en tot synergie leidt.

Na de training:

  • weet je wat je zelf kunt doen om de communicatie te verbeteren; 
  • kun je effectieve verzoeken formuleren waaraan de ander wil bijdragen;
  • kun je op meerdere manieren horen wat de ander wil en achter de ‘nee’ (de weerstand/ onmacht) van de ander een ‘ja’ horen;
  • ken je de valkuilen bij luisteren;
  • kun je een gesprek voeren op inhoudelijk én procesmatig (‘onderstroom’) niveau en hiertussen schakelen. 

Inhoud:
Hoe geef je feedback? Hoe ontvang je feedback? Hoe maak je heldere afspraken? Hoe houd je elkaar daaraan? Hoe verplaats je je in de wensen van je klant/opdrachtgever? Hoe uit je je zorgen? Hoe stuur je op meer samenwerking en resultaat? Deze vragen komen aan de orde.
De training bestaat uit theorie, oefeningen, reflectie. We werken met eigen praktijksituaties. Deze concrete en ervaringsgerichte aanpak zorgt voor een optimaal leereffect en toepassing in de praktijk.

Voor wie:
Communicatieprofessionals die vakinhoudelijk expert zijn en effectiever willen worden in hun rol als manager, adviseur, projectleider van multimediale campagnes of woordvoerder/ persvoorlichter. 

Duur: 2 dagen (van 9.30 – 16.30 uur).

Data:
De trainingen vinden plaats op woensdag. Meld je aan: zodra we 4 deelnemers hebben plannen we via de datumprikker data waarop iedereen kan. 
De training kan ook als individueel traject gevolgd worden (tegen dezelfde prijs, in beperkter aantal uren).

Investering: Netto: € 800, ex 21% BTW. Incl. € 168 BTW is het totaalbedrag: € 968. Dit is incl. lunch en studiemateriaal.

Locatie: Arnhem (vlakbij Centraal Station).

Groepsgrootte: 4 – 12 personen.

Te ontwikkelen competenties:
Uitdrukkingsvaardigheid, luistervaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken, sensitiviteit, resultaat- en mensgerichtheid, gedeelde macht, eigen verantwoordelijkheid, initiatief, klantgerichtheid, zelfreflectie, omgaan met conflicten. 

Verbindende/ Geweldloze Communicatie:
De training is gebaseerd op de procestaal Verbindende/ Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Boekentip: De Empathiefactor - Het concurrentievoordeel voor effectieve organisatiess.

Trainer:
Drs. Nicole van Ladesteijn, communicatietrainer en –adviseur, met jarenlange ervaring op het vlak van woordvoering, communicatieadvies en campagnemanagement bij de (rijks)overheid (zoals de ministeries van SZW, I&M, EL&I en OCW, het IPO, de gemeente Amsterdam) en maatschappelijke organisaties als WNF.
Eigenaar van trainingsbureau CommunicatieWijs.

Inschrijven

Meer informatie: Nicole van Ladesteijn, nicole@communicatiewijs.nl, 06 26 066 546.