De next level in samenwerking, 5 dagen

Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/mediawijs/domains/communicatiewijs.nl/private_html/includes/file.phar.inc).

De Next Level in Samenwerking, 5 x 1 dag

Voorbij ego, intellect en technieken samen projecten realiseren

Voor ervaren professionals met complexe samenwerkingen die de nieuwste trends kennen

Hoe één realisatie alles kan veranderen: de 3 principes in je werk

Hoe zou het zijn als jij je werk (nog meer) kunt doen vanuit onbegrensde mogelijkheden? Wat als ‘gedoe’ in de samenwerking of ‘lastig gedrag’ als vanzelf oplossen, zonder (nog meer) nieuwe vaardigheden, technieken en theorieën te leren?
Sta jij open voor een volstrekt fris uitgangspunt voor interactie en samenwerking?
Wil je voorbij concepten kijken en patronen (vanzelf) zien verdwijnen? Werken vanuit het ‘potentieel’?

Tijdens de 5-daagse gaan we met een kleine groep op vijf vrijdagen met elkaar in gesprek over de bron van (samen) werken. Waar komt op ieder moment de frisheid, creativiteit en inspiratie vandaan? Of dat gedoe of die irritatie?
Je gaat ervaren dat gedoe en irritatie de oplossing zijn in plaats van het probleem! Het zijn wake-up calls voor ‘het volgende niveau in samenwerking’.
Er is volop ruimte voor jouw werkissues. Ook zullen we ingaan op de top 5 bottlenecks waarmee velen worstelen in hun werk.  

We betrekken daarbij inzichten en ervaringen vanuit de wetenschap, non-dualiteit en de 3 principes van Sydney Banks. Allemaal wijzend naar hetzelfde eenvoudige paradigma: de werkelijkheid is niet wat je denkt dat het is.

Een uitgangspunt dat in het begin wellicht vreemd, vaag en verstrekkend lijkt en tegelijkertijd zo vertrouwd en kloppend kan aanvoelen dat je mogelijk – net als ik en vele anderen – ervan in de ban raakt. Het (mysterie van) ‘mens zijn’ krijgt een kleur waardoor (samen) werken, communiceren en leiderschap letterlijk en figuurlijk vanzelfsprekend worden.  

Voor wie
Ervaren professionals als projectleiders, scrummasters, programmamanagers, senior (communicatie)adviseurs, coördinatoren, trainers, (Lean & Agile) coaches en interim-mers.
NB: Dit is nadrukkelijk geen training, cursus of opleiding. Je hoeft namelijk niets te leren, onthouden, ontwikkelen of doen: geen theorie, opdrachten en rollenspelen of meditaties.
We gaan in dialoog naar de bron van waaruit iedereen (communicatie)wijs is. En we gaan ervaren hoe je je daar hooguit vanaf denkt of voelt. 

Waarom meedoen?

  • De 5-daagse legt een fundament van waaruit je iedere samenwerking met frisheid aangaat.
  • Het zorgt ervoor dat jij steeds meer vanzelf vanuit gezond verstand handelt, in plaats vanuit onzekerheid/controle/overdadig nadenken. 
  • Het laat het potentieel voor je werken. Met als bijeffect dat vaak veel meer ruimte, creativiteit en ontspanning wordt ervaren.

Praktisch
Waar
: Arnhem (in de SesZie-ruimte aan huis)   
Tijdstip: 9.30 – 16.30 uur. Inloop: 9.15 uur
Kosten: 1.995 euro (inc. 346 euro BTW), inclusief koffie/ thee en versnaperingen.
Aantal: max 4* personen (voor optimale uitwisseling en maatwerk)
Datum: vrijdag 28 juni, 6 september, 18 oktober en 29 november 2024 en 10 januari 2025.
Facilitator: Nicole van Ladesteijn
*Individueel: Je kunt dit traject ook individueel volgen. 

Je kunt je hier inschrijven. 

Globale programma*
Dag 1 De bron van geslaagde samenwerking en communicatie
Je kunt dit (al). Het ont-dekken van de wortel.
Sessie 1: Waar zitten jouw bottlenecks/ uitdagingen?
Sessie 2: Welke kant kijk jij op? De 3 Principes bij samenwerking.

Dag 2: Voorbij ego, intellect en technieken (samen) werken
Sessie 1: Wie leidt nu wie? Ben jij de kapitein op je eigen schip?
Sessie 2: Wat valt er voor jou te (door)zien bij samenwerking? Hoezo is er niets te leren/ toe te passen?

Dag 3: Het potentieel en onbegrensde mogelijkheden 
Sessie 1: Hoe kun je handelen vanuit wijsheid ( in plaats vanuit uitsluitend cognitie)? Enkele inzichten uit de neurowetenschappen en (kwantum)fysica over het potentieel. 
Sessie 2: Wisdom volgens Sydney Banks en reflectie hierop. Je gezonde verstand inzetten.

Dag 4:  Gedoe en frustratie als oplossing in plaats van probleem
Over percepties en de ‘inside out’ werking van de menselijke ervaring
Sessie 1: Het is nooit de ander die jou iets aandoet/ het laat afweten...
Sessie 2: Wat is win-win nieuwe stijl? 

Dag 5: Van-zelf-sprekend zijn
Zeggen wat gezegd wil worden, luisteren naar wat gehoord wil worden. Samen doen wat gedaan wil worden. Moeiteloos en concept-loos. 
Sessie 1: Projecten leiden vanuit onbegrensde mogelijkheden
Sessie 2: Facultatief.
* Op basis van de individuele vragen/thema's wordt het programma nader ingevuld. 

Bonus
Als bonus 4 x een 1-op-1 sesZie tussen de trainingsdagen door voor verdere verdieping en integratie, van ca 1 uur voor vragen, reflecties, en inzichten. 

Over Nicole
Drs. Nicole van Ladesteijn faciliteert gesprekken met individuen, leiders, groepen, teams en organisaties over communicatie, samenwerking en leiderschap. Ze werkt voor allerlei organisaties als NOS, Wereld Natuur Fonds, NS, ABN AMRO, CITO, ministeries, provincies en gemeenten, hogescholen en welzijns- en zorginstellingen.
Nicole studeerde communicatiewetenschap. Vanuit CommunicatieWijs werkt ze op basis van de 3 principe waarbij interacties bij de wortel worden aangepakt.  

Bottlenecks bij samenwerking
De afgelopen jaren kwamen honderden casussen van individuele klanten aan bod bij CommunicatieWijs. Een top 5 bottleneck bij allerlei vormen van (vernieuwend) samenwerken:  

De ander in beweging krijgen
Hoe zorg ik voor impact en resultaat, juist als iemand mondig is/ overtuigd is van zijn gelijk/ niks zegt en/of niet verandert na aanspreken? Hoe vind ik de juiste woorden?

Op het moment zelf de dialoog aangaan
Niet bevriezen maar handelen, juist als iemand over mijn grens gaat en/of invloedrijk is. Iemand aanspreken.

Omgaan met ‘lastig’ gedrag van medewerkers, collega’s en samenwerkingspartners
Structureel niet nakomen van afspraken, fouten blijven maken, informatie niet willen delen, negatief praten over collega’s, lang van stof zijn, onredelijk zijn naar andere collega’s in het openbaar.

Je tot jezelf verhouden
Stress, deadlines, verantwoordelijkheid, te snel hoog in de emotie zitten, te direct, bot of scherp zijn, willen fiksen, ander niet zelf met een oplossing laten komen, dingen loslaten.

Omgaan met de micro- en/of dominante manager of opdrachtgever 
die je ideeën niet goed genoeg vindt, controle wil, je niet vertrouwd/ serieus neemt, boos wordt, weinig ruimte laat, over grenzen gaat.