Nicole van Ladesteijn

Drs. Nicole van Ladesteijn werkt als executive coach, team- en organisatiecoach, senior communicatieadviseur en trainer Verbindend Leiderschap, voor organisaties als NOS, Arcadis, NS, CITO, ProRail, DZB, ABN AMRO, overheden waaronder ministeries en gemeenten, non profit organisaties als het WNF en de onderwijs- zorg- en welzijnssector

Twee van haar specialiteiten zijn:
- 3 principes facilitator. De 3 principes zijn een beschrijving van hoe de menselijke ervaring en interactie werkt en wie/ wat we in essentie zijn. Het (door)zien van deze wetmatigheden of metafoor ondersteunt teams en organisaties in de wortel. 
- Nonviolent Communication (NVC), van Marshall Rosenberg. Dit is een wereldwijd toegepast gedachtegoed voor verbinding in (werk)relaties. Van 2012 - 2020 was Nicole internationaal gecertificeerd CNVC-trainer.

Nicole studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Recent volgde zij opleidingen als:
- jaaropleiding 3 Principes facilitator van Shift Academy
- leergang Organisatiecoaching van de auteurs van Organisatiecoaching in de praktijk
- Deep Democracy van Human Dimensions
- vakopleiding Train de trainer van De Galan School voor Training.
- train de trainer Geweldloze Communicatie en vele (internationale) trainingen Geweldloze Communicatie, waaronder de 9-daagse training bij Marshall Rosenberg. 


Eerder werkte Nicole als senior communicatieconsultant/ campagneleider bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daar was zij onder andere betrokken bij een grootschalige interne reorganisatie en positoneringsvraagstukken.
Als strategisch consultant bij het communicatie- en marketingbureau Winkelman & van Hessen, ondersteunde zij klanten als het ABP bij hun herpositonering.
Sinds 1997 werkt zij als ondernemer voor meer dan 100 organisaties