Leergang Verbindend Leiderschap bij verandering, 10 dagen

                                  LEERGANG

VERBINDEND LEIDERSCHAP BIJ VERANDERING

> Ben je als manager, directeur, teamleider, programma- HR- of changemanager betrokken bij organisatieveranderingen?

> Wil je uitdagende situaties als verbinder tegemoet treden en met elkaar tot effectieve oplossingen komen?

> Wil je meer impact hebben binnen jouw eigen team en organisatie zodat de gewenste verandering zich daadwerkelijk voltrekt?Dan is deze leergang iets voor jou. We werken parallel aan persoonlijke leiderschapsontwikkeling en team- en organisatieontwikkeling.
Verandering kun je sturen en laten ontstaan. De vraag is: hoe doe je dat? En hoe houd je daarbij rekening met ieders belangen en zorg je voor draagvlak, inclusiebesluitvorming en duurzame verandering?
Als leider heb je volop met spanningsvelden te maken: welke zijn dat en hoe beweeg je daarin? Hoe beter je weet wat jouw waarden zijn, hoe steviger je staat en hoe inspirerender en effectiever je bent als leider.

Praktijkgericht
De leergang is praktisch, bruikbaar en gekoppeld aan je eigen praktijk. Bij de start kies je een veranderproject waaraan je gedurende de leergang werkt en waarop je resultaten gaat boeken. Deze presenteer je aan het eind.
Via uitwisseling en het bij elkaar in de keuken kijken draag je bij aan kruisbestuiving en verdere groei.
Je krijgt theorie, de laatste trends op het gebied van leiderschaps- en organisatieontwikkeling, praktijkopdrachten en volop tools voor jouw professionaliseringslag.

Resultaten
Na afloop:
> werk je meer vanuit de bedoeling van de organisatie, in dialoog met medewerkers, aan gewenst gedrag en adequate werkprocessen;
> maak je interactiepatronen meer bespreekbaar om zo openheid en vertrouwen te stimuleren;
> beschik je over een verrijkt palet – en reflecterende praktijken - voor duurzame professionalisering.

Opbouw van de leergang
De leergang bestaat uit 5 modules van 2 dagen met een tussentijd van circa 5 - 6 weken, over een periode van ongeveer 6 maanden.
Deelnemers vormen met elkaar kleinere intervisiegroepen, die tussen de modules één keer bijeenkomen. Per blok gaan we daarnaast uit van ongeveer 8 uur extra studiebelasting (voorbereiding, uitwerken, literatuur lezen, doen van opdrachten etc.). Deelnemers krijgen vooraf een intakegesprek. Bij afronding van de praktijkopdrachten krijgen zij een certificaat.

Het team
De leergang wordt gegeven door Nicole van Ladesteijn en Nanja Mol. Zij hebben jarenlange ervaring in het coachen van leiders en het faciliteren van team- en organisatieontwikkeling in tientallen organisaties.
Nicole is expert in verbinding en faciliteert professionaliseringstrajecten bij oa de NOS, NS, Arcadis en DNB.
Nanja werkt al jaren als (interim)manager aan veranderopdrachten. Daarnaast werkt zij als trainer op het gebied van organisatiecoaching en leiderschapsontwikkeling voor oa banken, zorginstellingen, adviesbureaus, bouwbedrijven en gemeenten.
Samen hebben zij trajecten gedaan voor de GasUnie, ROC, WNF,  gemeente Utrecht en de Reclassering.

Inhoud
Module 1: De bedoeling en mijn waarden: hoe verbind ik mijn waarden met de bedoeling van de organisatie?
Module 2:  Organisatiebrillen en de dialoog: hoe kijk ik naar mijn organisatie en kan ik effectiever zijn in mijn communicatie en samenwerking?
Module 3: Interventies en mijn team: Hoe draag ik bij aan beweging en zorg ik voor een effectief team?
Module 4: Spanningsvelden: Hoe houd ik zelf verandering tegen en haal ik (mijn) blinde vlekken en ongeschreven regels naar de oppervlakte?
Module 5: Duurzame verandering: Hoe blijf ik een verbindend leider, vier ik successen en maak ik het project af?

Data 2019
De data worden binnenkort bekend gemaakt. 
De bijeenkomsten zijn van 9.30 tot 17.00 uur en vinden plaats in Utrecht (of omgeving).

Investering
De all-in kosten voor de leergang bedragen voor organisaties: € 5.000,- (ex 21% BTW) en voor ZZP-ers/ particulieren: € 4.000,- (ex 21% BTW). Dit is inclusief verblijfskosten en studiemateriaal waaronder een aantal boeken. Mochten de kosten een probleem zijn dan vragen we je toch contact met ons op te nemen. We kijken dan graag samen naar een oplossing.

Meer informatie en inschrijven
Voor het aanvragen van de uitgebreide brochure en specifieke vragen kun je contact met ons opnemen:
Nicole van Ladesteijn, 06 26 066 546, nicole@communicatiewijs.nl
Nanja Mol, 06 81 11 75 31, mail@nanjamol.nl

Inschrijven