nieuws

08-03-2018

Steeds vaker begeleid ik mensen die op maat en efficient aan de slag willen met een concrete ontwikkelvraag. Zie hier een 45 sec. video hoe jij stevig en weloverwogen aan het roer kunt staan. 

Meer
30-01-2018

 Laat je inspireren door drie lerende organisaties avant la lettre. Een aanrader voor wie echt verandering wil. Artikel in ontwikkeling. Wordt spoedig geactualiseerd met Hollandse paktijkverhalen en koplopers

Meer
19-12-2017

Vul deze 7 vragen in en ontdek of jij een verbindend leider bent. 

Meer
12-10-2017

Ben je manager van een communicatie-afdeling of als directeur/ bestuurder verantwoordelijk voor de communicatie? En wil je de communicatie en jouw organisatie naar een hoger plan brengen? Maak dan kennis met ons Twinkeltraject dat voor resultaat zorgt. 

Meer
12-04-2017

Om nog meer aan te sluiten bij jouw wensen is er een nieuwe E-zine!
Met inspiratie en tips hoe je de samenwerking in jouw team verbetert en bijdraagt aan team- en organisatieleren. En hoe je zodoende bijdraagt aan meer bevlogen professionals die de bedoeling van de organisatie waarmaken.
Abonneer je NU.  

 

Meer
02-06-2016

Samen met mijn collega Nanja Mol hebben we een leergang ontwikkeld die speciaal inspeelt op de wensen van (team)leiders/ managers: hoe kun je vanuit verbinding verandering ontketenen in je team en organisatie? Lees het in onze flyer. 

 

Meer
15-09-2015

Vertrouwen op mijn eigen leiderschapskwaliteiten,
een methode om verbinding te maken in het moment en vanuit het hart,
luisteren naar mijn eigen behoeften,
niet meer schrikken van oordelen en emoties maar nieuwsgierig zijn naar de schat aan onderliggende behoeften,
mijn eigen kracht vinden, mezelf beter leren kennen,
het geleerde in de praktijk kunnen toepassen.

Dat bracht de eerste editie van de ...

Meer
21-08-2015

INHOUD:
Artikel De magie van empathie
Nicole’s update
Aanbod

NICOLE'S UPDATE

Empathy feels really good”, zei een van mijn leermeesters en empathiegoeroe Marshall Rosenberg. En dat kan ik beamen. De sprankelende vonk die overslaat als een ander jou echt – oordeelloos - hoort  in wie je bent en wat jij wil. Of als jij...

Meer
02-09-2014

Een enorme bevlogenheid onder de teamleden. Geen samenwerking op de terreinen waar teamleden meerwaarde kunnen halen. Een cultuur waarbij teamleden vooral over elkaar praten in plaats van tegen elkaar. Een stijl van leidinggeven die daadkracht en resultaat mist.
Dit zijn enkele resultaten van een teamscan die CommunicatieWijs recent uitvoerde. Samen met het management, teamleiders en teamleden doen we een traject om de teameffectiviteit te vergroten.
De online behoeftenscan blijkt een mooi instrument om...

Meer
28-07-2014

Regelmatig trainen wij managers en leiders op basis van het gedachtengoed Geweldloze Communicatie. 
Velen van hen zijn dan geraakt en enthousiast wat hen dit brengt: een (compleet) nieuwe zienswijze en nieuwe manieren om met lastige situaties en dilemma's om te gaan. Met als effecten op relatie-, proces- en inhoudsniveau: meer begrip, flow, synergie en resultaat.

Diepgaand effect
Om hen te ondersteunen zich hierin verder te bekwamen hebben wij een tiendaagse leergang ontwikkeld. Juist door over een langere periode - circa 8 maanden - op gezette...

Meer
29-06-2014

CommunicatieWijzer voor klanten en relaties, juni 2014

“Nou onze directeur kan behoorlijk directief zijn”, vertelt een commercieel manager, tijdens onze managementsessie. Een aantal managers van andere organisaties knikt: ja, dat herkennen ze wel van hun eigen CEO.
Wat kenmerkt de cultuur bij jouw organisatie? Voeren hiërarchie en bureaucratie de boventoon? Of is sprake van partnerschap en een waardengedreven cultuur?
En wat doe jij er zelf aan om deze cultuur in stand te houden of te veranderen?


...

Meer
29-06-2014

CommunicatieWijzer voor klanten en relaties, april 2014

Waarom zeggen medewerkers niets of niet alles? En hoe doorbreek je als manager dit patroon?
Ik zie het als een uitdaging om te helpen het ijs te breken.

In deze CommunicatieWijzer:
- tools voor managers om de openheid te bevorderen
- ervaringen van je collega voor teameffectiviteit
- de ‘check in’ om angst in kracht om te zetten
- trainingen en nieuwtjes

Angst als veranderkracht?! 4 managementtools...

Meer
19-02-2014

CommunicatieWijzer voor klanten en relaties, februari 2014

“Dat is precies wat we hier nodig hebben. Een ijsbreker!”, zei een klant van een middelgrote organisatie (circa 500 medewerkers) tegen me. Ze had zojuist onze bedrijfsfilm gezien.
Inmiddels hebben we daar een team getraind: hoe ze elkaar kunnen aanspreken (in plaats van over elkaar spreken) en hoe ze win-win oplossingen kunnen bereiken. Nu zijn we in gesprek hoe zij dit gedrag...

Meer